1 Following
fritzzjaiho

fritzzjaiho

International Newport Group: Fremtidige valuta eller eiendel boble? Bitcoin kritikere komme høyere

 

Når forbeholdt cyber geeks eller dodgy handelsmenn, virtuell valuta bitcoin kan nå ikke bare brukes til å kjøpe varer online men også betale for en grad ved Universitetet i Oslo.

 

Ennå kan nyvunne populariteten til valutaen, som var verdt nesten ingenting til April 2011 og som nå handler på rundt $1000, godt være dens angre.

 

Markedet overvåkere og regulatorer er oddsen over hvordan bitcoin skal håndteres, men som valuta gevinst prominence, stemme Advarsel mot bruken får høyere.

 

Frankrikes sentralbanken har slo det som "svært spekulativ" mens Kinas sa det ikke bør brukes som en valuta og utestengt bredden fra å tilby tjenester og produkter relatert til bitcoin.

 

EUs bank vaktbikkje også utstedt en advarsel til digital valutaen brukere, fortelle dem: "Du bør være fullt klar over og forstår deres spesielle egenskaper".

 

Selv om Federal Reserve sjef Ben Bernanke sa slike virtuelle valutaer "hold langsiktige løfte", kunne hans forgjenger Alan Greenspan ikke gi en iboende verdien til valuta.

 

Lansert i 2009 som oppfinnelsen av en mystisk datamaskin guru som går under pseudonymet Satoshi Nakamoto, er bitcoins skapt gjennom en komplisert matematisk formel.

 

I motsetning til hard valuta, er det ikke støttet opp av landets økonomisk aktivitet eller utstedt av en.

 

Bitcoins offisielle nettsted sa «alt som kreves for et skjema for å holde verdi er tillit og adopsjon».

 

"Når det gjelder Bitcoin, dette kan måles ved sin voksende base av brukere, selgere og startups. Som med alle valuta, bitcoin's verdi kommer bare og direkte fra folk villig til å akseptere dem som betaling,"sagt det.

 

Med rundt 12 millioner bitcoins i sirkulasjon i øyeblikket, børsverdi står på ca $10.57 milliarder. Formelen som brukes til å opprette den begrenser dens omløpet på 21 millioner bitcoins.

 

Tyskland besluttet å legalisere hverken det som valuta, så å kunne skatt, mens Bank of America's Merrill Lynch enhet spioneringen det som en betydelig verktøy for e-handel.

 

Tross alt, kan den digital valutaen overføres direkte mellom smartphones eller andre typer datamaskiner.

 

Men reiser dette også spørsmål at det ville bli brukt for kriminelle eller terrorister.

 

"Svært spekulativ" valuta utgjør "viss økonomisk risiko"

 

I September, valutaen kom under søkelyset etter amerikanske myndigheter nedlegge en website alarmert Silkeveien der narkotika og andre illegale varer ble handlet med bitcoins. Noen $3,6 millioner verdt bitcoins beslaglagt deretter.

 

Men den negative publisiteten førte også valutaen til seg oppmerksomheten til den virkelige verden.

 

Individuelle investorer interessert, hekta av eksempler som en norsk ung mann, som kjøpte $24 verdt av bitcoins fire år siden bare å innse at de er nå verdt $690,000 tilsvarende.

 

Kina ble den største markedet for valuta som investorer tiltrekkes til den over soaring verdien.

 

Men den kinesiske sentralbanken har flyttet å slå ned på det, utstede en sterk advarsel og innføre restriksjoner på hvordan de omsettes i landet.

 

"Bitcoin er en bestemt virtuell vare, ikke har samme juridiske status som valuta og ikke og bør ikke være sirkulert og på markedet som sådan, sa People's Bank of China (sentralbank) i en uttalelse i fellesskap med andre finansielle regulatorer.

 

Kinesisk banker og andre finansielle organisasjoner er utestengt fra å gi bitcoin-relaterte tjenester og produkter, sagt det.

 

Det kalles for forbedret kontroll av online trading plattformer for bitcoins å forsvare seg mot muligheten for hvitvasking og påpekt investeringsrisiko møtt av publikum.

 

Sentralbanken i Frankrike understreket også samme risiko, cautioning at "svært spekulativ" valutaen utgjør en "viss økonomisk risiko" for brukere.

 

"Selv om høy volatilitet i bitcoin av mulig interesse for personlige eller profesjonelle spekulanter, de bør være klar over risikoen de tar," sa banken.

 

Videre advart konverteringsmulighet av bitcoin ikke er tilgjengelig, og en investor kan ikke hans investeringer, det.

 

Sentralbanken bemerket at hvis en valuta som skal brukes som en modus for betaling, bør det oppfylle reglene mot hvitvasking av penger og dens garanti plattform bør overvåkes av sentralbanken i Frankrike.

 

Likevel banken har ingen oversikt over bitcoin, og oppfordret i stedet for å hindre at den virtuelle valutaen blir brukt i ulovlig transaksjoner.

 

Det pekte også på at sikkerheten for virtuelle treasuries for valutaen ikke er garantert med noen autoritet.

 

Sist onsdag, anerkjent et dansk selskap som spesialiserer seg på bitcoin betalinger at hackere hadde gjort unna med 1295 bitcoins verdt om lag en million dollar.

 

Og kinesiske kunder en Hong Kong-baserte elektroniske plattform mistet tilsvarende 2,43 millioner euro i bitcoins, når firmaet plutselig opphørte handel.

 

Likevel, leder av BTCChina, landets største Bitcoin trading plattformen, sier e-penger tilbyr en ny investering alternativet for kinesisk-en nasjon av savers.

 

Bitcoin er "en global aktivaklasse" lik vanlige investeringsvalg inkludert gull, aksjer og fast eiendom, sa Bobby Lee.

 

"Bitcoin går mainstream, jeg har full tillit. Vi håper å presse dette videre i Kina."